Igualada va posar punt final ahir a la seva festa major. Enrere han quedat vuit dies de gresca, activitats culturals, teatre i música. Els carrers del centre de la ciutat s'han omplert de gent. Les cercaviles, processons, el pregó i la diada castellera han sigut els actes més familiars, mentre que en les activitats de la Collanada hi ha participat un públic més juvenil. En total, 125 propostes que fan que el govern de la ciutat valori molt positivament l'edició d'enguany.

"Estem molt contents i satisfets de com ha anat", va assegurar ahir el regidor de Cultura, Josep Miserachs. El màxim responsable de la festa major va detallar que "ens semblava que seria una de les festes majors més completes, i així ha estat". Miserachs va aplaudir la "participació" dels igualadins i va agrair "l'actitud cívica" durant aquesta setmana.

En un context econòmic difícil, el govern ha intentat mantenir la majoria d'actes. Tot i que les dades econòmiques es faran públiques els propers dies, Miserachs va assegurar que han treballat amb xifres "en la línia dels últims anys".

La imatgeria ha tornat a passejar-se aquest any per la ciutat amb cercaviles i la processó de Sant Bartomeu. Després de les desavinences dels últims anys -no hi havia acord entre les entitats que podien sortir a les processons-, Miserachs, va assegurar a Regió7 que aquest tema "està superat". La cartellera teatral ha tingut accent igualadí, amb la comèdia sobre la desfeta del 1714, protagonitzada per l'actor Joan Valentí. Joan Pera també va fer riure a l'Ateneu amb el seu espectacle Fer riure és un art. Hi ha hagut música per a tots els gustos: des del Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac fins a la Cobla Sant Jordi, o la coral guanyadora del concurs de TV3 Oh Happy Day, els Deudeveu. L'àmbit cultural ha tingut protagonistes de luxe: les visites a la Igualadina Cotonera i la inauguració de la rehabilitació de la locomotora del parc de l'Estació Vella. I l'oferta de lleure s'ha mantingut gràcies a les propostes de Coll@nada, que ha tingut la llum verda de l'Ajuntament per organitzar, per primer cop, la baixada d'andròmines.