El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, van acordar ahir el projecte de supressió del pas a nivell de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al seu pas per la ciutat, que portarà lligada la construcció d'una nova estació. Una reivindicació històrica, pels problemes de seguretat i de mobilitat que provoca en el nucli urbà, que s'ha anat arrossegant i posposant durant anys.

Actualment, el ramal que connecta Barcelona i Igualada finalitza el servei a l'estació situada al passeig de Mossèn Jacint Verdaguer, a l'altura de l'avinguda de Montserrat. En aquesta zona hi ha un pas a nivell que condiciona la fluïdesa i la seguretat del trànsit viari i a peu.

El projecte preveu la supressió del pas a nivell a l'avinguda de Montserrat. Per fer-ho, es modificarà la rasant de les vies, de manera que passaran a situar-se per sota d'aquesta avinguda. L'actuació comportarà una millora de la seguretat i també de la mobilitat a un costat i l'altre del traçat.

La modificació de la rasant suposarà la substitució de l'estació d'Igualada per una de soterrada i desplaçada uns 170 metres al sud-est de l'actual, cap al carrer del Carrilet. La coberta de l'estació quedarà integrada en el teixit urbà i serà transitable.