El mestre eivissenc Paco Ramon, tot un referent de l'educació a Montbui, ha rebut un càlid homenatge pòstum dels veïns d'aquesta població al cap de pocs mesos de la seva mort. Va ser en el marc del sopar de cloenda del projecte educatiu Fem Més Escola, que s'organitza per acostar als veïns els equipaments i serveis educatius del municipi.

Paco Ramon va ser Premi Catalunya d'Educació, primer director del Centre de Recursos Pedagògics de l'Anoia, membre del Grup de Mestres de l'Anoia, i referent dels valors cívics i educa-tius en el municipi. En l'homenatge, la mestra Isabel Sanjurjo va llegir diferents discursos que en el seu moment havia pronunciat Paco Ramon, una persona que sempre va treballar per mantenir plenament actiu el paper dels mestres com a formadors de persones i creadors de país. Els familiars de Paco Ramon van recollir la placa commemorativa de rigor de mans de l'alcalde, Teo Romero, i del regidor Josep Palacios, en un dels moments més aplaudits i emotius de les diferents edicions del programa Fem Més Escola.

Durant la gala també es va reconèixer la tasca de Juli Lago, qui fou mestre i director de l'escola Sant Maure i també durant molts anys va fer una gran tasca a l'institut Montbui. Així mateix, es va homenatjar Carles Albors, professor que fins al curs passat va ser un gran dinamitzador cultural de l'institut Montbui. Precisament Albors va ser un dels grans impulsors del grup de tabals i del grup de teatre de l'institut Montbui, i també va aconseguir dinamitzar totes les arts escèniques i musicals en aquest centre.

També es va fer un reconeixement a Félix Martínez, qui fou conserge de l'escola García Lorca, i també implicat en la vida cultural de Montbui per la seva condició de rapsode i poeta.

Elogis a l'espai Mont-Àgora

En el torn de parlaments, l'alcalde, Teo Romero, va valorar de forma molt positiva la contribució de "tots els homenatjats a millorar l'ensenyament al nostre municipi". Romero va lloar el paper de Paco Ramon i va recordar que "persones com ell dignifiquen la professió de mestre".

Romero també es va referir a la importància de l'equipament cultural Mont-Àgora, que, per primer cop, va acollir el sopar Fem Més Escola. Va dir que "aquest equipament ha de ser referent del cinema escolar a la Catalunya Central. Ben aviat començarem a emetre cinema per als alumnes aprofitant la sala de petit format, ja en funcionament, i la propera estrena de la sala gran-auditori".