La Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) Anoia ha demanat a l'Ajuntament de Vilanova del Camí que retiri el permís a la parada de recollida d'aliments "per als de casa" que el proper divendres 10 d'abril Plataforma per Catalunya (PxC) té previst fer al mercat de Vilanova del Camí. Com ja va passar en un acte similar a Igualada, l'alcaldessa, Vanesa González, s'ha mostrat contrària a aquest tipus d'actes, però també ha avançat que no els denegarà el permís per posar la parada que ha presentat la formació xenòfoba.

L'alcaldessa i la resta dels regidors de l'equip de govern (Pepita Còdol, Antonio Sánchez, Antoni Maturana, Marta Trullols, Jordi Barón i Joan Carles Bernáldez); i també els regidors d'ERC i ICV-EUiA, Xavier Bermúdez i Francina Gabarró, han donat suport a un manifest d'UCFR rebutjant la recollida d'aliments racista.

Els regidors i regidores signants han manifestat el seu rebuig més profund a l'activitat de recollida d'aliments selectiva que -una vegada més- Plataforma per Catalunya es proposa dur a terme al municipi. Asseguren que "fer servir l'eslògan "Primer els de casa" i oferir -a canvi de l'aportació d'aliments- pa amb pernil, és profundament indignant i nociu per a la necessària i normal convivència entre els veïns i veïnes que formen la nostra ciutadania".

El manifest afirma que "els efectes de la crisi financera que patim són colpidors per a moltes de les nostres famílies, i el que no podem permetre és que entre totes les que ho necessiten es faci una discriminació per raons d'origen, raça o religió que puguin professar, tant per donar com per rebre ajuts".