Les mostres de condol amb motiu de la mort del professor ahir a l'Institut Joan Fuster de Barcelona es van estendre ahir arreu del territori.

L´alcalde de Manresa presideix el minut de silenci de l´Ajuntament

L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va presidir ahir el minut de silenci, com a mostra de condol per la mort d´un professor a l´Institut Joan Fuster de Barcelona aquest dilluns. El van acompanyar els regidors de Cultura i Barris, Joan Calmet; d´Urbanisme, Paisatge i Mobilitat, Ramon Bacardit; d´Hisenda i Governació, Josep Maria Sala i d´Habitatge i Comarca, Miquel Davins; i també la regidora de Sanitat i de Serveis Socials, Acollida I Cooperació; Mercè Rosich; a banda de diversos treballadors municipals. Prèviament, a les 11 del matí, l´alcalde també va assistir al minut de silenci que es va fer a les dependències dels Serveis Territorials d´Ensenyament a la Catalunya Central, situades a la carretera de Vic, pels tràgics fets ocorreguts aquest dilluns a l´institut barceloní.

També a Manresa, diferents instituts van preparar un minut de silenci. A la segona foto, alumnes del Lluís de Peguera, amb una pancarta amb el missatge "Violència, ni a les aules ni enlloc".

Una vintena llarga de persones fan un minut de silenci davant l´Ajuntament de Solsona

Una vintena llarga de persones es van concentrar davant l´Ajuntament solsoní en el minut de silenci convocat pel consistori com a mostra de condol. Hi van participar l´alcalde, regidors de tots els grups polítics i personal municipal, a més d´altres ciutadans a títol particular. Els centres educatius de primària i secundària solsonins també van aturar les classes durant uns minuts en record de la víctima i per solidaritzar-se amb el conjunt de la comunitat educativa.

A la segona foto, un moment de l'acte de condol que es va fer a l'Escola Arrels de Solsona, on s'imparteix secundària.

Igualada mostra el seu rebuig per l´incident succeït a l´Institut Joan Fuster de Barcelona

L´Ajuntament d´Igualada va mostrar el seu rebuig i el seu condol pels fets succeïts dilluns a l´Institut Joan Fuster de Barcelona, que van acabar amb un professor mort i diversos ferits. L´alcalde, regidors del consistorii treballadors de la corporació van guardar un minut de silenci a les 12h davant l´edifici de l´Ajuntament, seguint la proposta de l´Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). També es va fer un minut de silenci a l'IES Pere Vives.

Els centres berguedans també es mobilitzen

Alumnes de la Secció d´Institut Serra de Noet de Berga van sortir al pati per fer una concentració silenciosa de 5 minuts. També van suspendre la presentació del llibre de treballs de recerca del Berguedà programada per la tarda. Institucions com l´Ajuntament de Berga també es van afegir al dol.

La Federació de Municipis de Catalunya i l´Associació Catalana de Municipis se sumen al dol

Des del món local, els alcaldes i alcaldesses van voler traslladar la seva solidaritat als familiars de la víctima i ferits, així com a tota la comunitat educativa. L'FMC i l´ACM van convidar als ens locals catalans a sumar-se al dia de dol oficial decretat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i a fer un minut de silenci davant els ajuntaments.

Minut de silenci a Calaf

A les 12 h d´aquest dimarts, regidors i treballadors municipals es van concentrar davant de l´Ajuntament de Calaf per unir-se al minut de silenci en record del professor de secundària mort aquest dilluns a mans d´un alumne. D´aquesta manera, el consistori traslladava la seva solidaritat als familiars de la víctima i ferits, així com a tota la comunitat educativa de Catalunya, xocada i dolguda per aquests tràgics fets.