L'Ajuntament d'Igualada i l'Institut Municipal de Cultura (IMC), amb el suport de diferents entitats, han convocat els Premis Ciutat d'Igualada de Creació Artística, que són un reconeixement a aquells treballs i iniciatives que ofereixen un retorn a la ciutat. Els premis van destinats a 8 disciplines, entre premis artístics, de recerca i de compromís social.

El premi d'art digital Jaume Graells, organitzat i patrocinat per CEI NA, premia la creació digital en imatges dinàmiques i estàtiques, amb un primer premi de 1.800 euros, una llicència original Corel, el guardó i l'organització d'una exposició monogràfica el 2015.

També oferirà un accèssit amb una llicència original Corel i diploma acreditatiu. El premi de composició musical Paquita Madriguera, organitzat conjuntament amb l'Escola Municipal de Música d'Igualada (EMMI), vol reconèixer la tasca de creació musical en composicions entre 5 i 10 minuts per a conjunt instrumental lliure, sense solista. Les obres s'han

d'acompanyar d'una proposta didàctica. El premi està dotat amb 1.350 euros, un guardó, i l'estrena i edició de l'obra.

El premi Mossèn Còdol, dedicat a reconèixer el compromís social i cívic, vol donar suport a la tasca d'entitats i organitzacions que presentin un projecte de treball que estigui en execució, l'aplicació del qual promogui el desenvolupament social i afavoreixi la integració de les persones o millori la qualitat de vida de col·lectius desafavorits. La Fundació Sant Crist d'Igualada i l'Ajuntament d'Igualada ofereixen, a parts iguals, un premi de 2.000 euros.

Una de les novetats d'enguany es pot trobar en el premi de disseny Gaspar Camps, coorganitzat amb l'entitat Disseny=Igualada i l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps. El premi vol especialitzar les properes edicions i, per això, cada convocatòria comprendrà un cicle de tres anys, en cadascun dels quals es premiarà una branca específica del disseny.

Premis al disseny

Per a l'edició 2015, podran optar al premi totes aquelles obres de disseny de moda, joieria i complements acabades i fetes públiques del 27 de setembre del 2014 al 30 de setembre del 2015. La modalitat de disseny gràfic, en els seus tres grans àmbits, editorial (cartellisme, llibres, fullets, catàlegs i llibres), packaging (embalatge i disseny de producte gràfic) i treballs d'identitat corporativa, es premiarà en l'edició 2016, i el disseny industrial i l'interiorisme es premiaran el 2017. El premi per al 2015 està dotat amb 1.350 euros, el guardó i l'organització d'una exposició monogràfica.

També varia la temàtica del premi de fotografia Procopi Llucià. Per a aquesta edició s'ha escollit el tema "Igualada de nit" i caldrà presentar una col·lecció de 4 fotografies, en blanc i negre o en color, tenint en compte que en el cas de resultar guanyador caldrà presentar, com a mínim, fins a 30 imatges més per a l'edició del llibre.