El Jutjat d'Instrucció 6 de Manresa ha reobert la investigació de l'assassinat del jove d'Igualada que fa sis anys va aparèixer mort en un cobert de Castellfollit del Boix, i ha ordenat la detenció d'un jove igualadí, Albert C. C., com a sospitós del cas, segons ha pogut saber Regió7 i han confirmat fonts properes al cas. El detingut és el germà de Marc C. C., el jove que fa dos anys va ser jutjat i absolt del crim. Després d'haver-li pres declaració, el magistrat ha enviat Albert C. C. a presó provisional.

La reobertura del cas s'ha produït arran de l'aparició sobtada d'un testimoni que fa poques setmanes es va presentar al Jutjat d'Instrucció número 6 de Manresa, que va portar la investigació del cas. Aquesta persona, que s'ha convertit en un testimoni protegit, va oferir una declaració en la qual va incriminar Albert C. C.

Es dóna el cas que Albert C. C. ja havia estat detingut inicialment pels Mossos l'any 2009, juntament amb Marc C. C., però aleshores va quedar en llibertat sense càrrecs. La jutgessa que hi havia en aquell moment va ordenar l'arxivament de les actuacions contra Albert C. C. després de no haver apreciat cap indici incriminatori contra ell.

Ara, però, el nou magistrat que dirigeix aquest jutjat, després d'escoltar la declaració del testimoni protegit, ha decidit enviar a presó Albert C. C., després d'haver ordenat als Mossos la seva detenció. Aquest diari no va poder confirmar ahir si, en la seva declaració, el testimoni també va incriminar l'absolt, Marc C. C. De totes maneres, encara que hagués estat així, no podria ser detingut un altre cop, perquè ja va ser jutjat i absolt d'aquest cas, per la qual cosa cap prova nova no podria servir per tornar-lo a detenir i jutjar, segons han explicat fonts jurídiques.