Martorell va viure ahir la primera jornada de la seva Fira de Primavera amb un dia ple d'actes repartits entre diferents punts de la població. Les fires d'artesania, música, de jocs i oci familiar, d'invents impossibles, de bestiar i la segona Mostra del Transport van omplir de visitants els carrers del centre durant bona part del dia.

Malgrat que el cel va estar amenaçant pluja durant una part de la tarda, finalment el temps va respectar els horaris de la Fira i es van poder desenvolupar totes les activitats sense contratemps.

El tret de sortida a la Fira d'enguany es va fer amb l'inauguració oficial que va tenir lloc a la nau de Ca n'Oliveras a càrrec de l'alcalde Salvador Esteve, que viu el seu últim certamen ocupant aquest càrrec. En aquest recinte, es concentra sobretot tota l'oferta del sector de l'automoció, així com el d'algunes marques comercials i de la construcció. A mesura que anaven passant les hores, el nombre de visitants va anar augmentant amb molt interessats en les ofertes del sector de l'automòbil.

També hi ha un espai destacat per mostrar els treballs de jardineria que fan els treballadors del Centre Ocupacional de Can Serra, on es dóna feina a persones amb discapacitats intel·lectuals.

A la Vila, les fires d'artesania, música, d'invents impossibles i d'oci familiar van tenir una gran afluència de públic durant tot el dia, però les activitats més destacades van tenir lloc durant la tarda i la nit. Sota el nom "Martorell és llegenda", la fira d'enguany va presentar un innovador espectacle multimèdia i lluminós on, per mitjà d'unes projeccions sobre el pont del Diable, s'explicava la llegenda d'un dels emblemes de la vila. Aquest mapping es va realitzar coincidint amb l'Any Internacional de la Llum i va servir per fer reviure a martorellencs i visitants la llegenda del pont del municipi. Aquesta innovadora activitat va estar acompanyada de les tradicionals cercavila i correfoc i de la primera edició de la Fira Gastronòmica de Martorell, que es va celebrar ahir sota el nom de "La temptació del diable".

Entre els actes programats per la jornada d'avui, destaca sobretot la diada castellera a càrrec dels Castellers de Vilafranca, una de les millors colles del país que mostrarà tot el seu repertori de figures a partir de les 12 a la plaça de la Vila.

Per altra part, la fira Pont a Pont continuarà oberta amb el mateix horari que ahir, de 10 del matí a 9 del vespre, tan a la Vila com a Ca n'Oliveras. Al matí hi ha programats altres actes com la fira del Bestiar i el Mercat del Trasto, i visites guiades al museu Vicenç Ros i a l'Enrajolada. A les 12 finalitzarà les 24 hores de lectura continuada d'obres de Víctor Català.