Desenes d'empreses i particulars de la zona del polígon industrial de les Comes d'Igualada tenen problemes en tot el que fa referència a la comunicació via telefònica des de mitja setmana passada. La Unió Empresarial de l'Anoia (UeA) ha recollit la queixa i ha fet gestions davant l'empresa de telefonia perquè es pugui resoldre el problema. Una situació semblant es viu en altres polígons industrials de la comarca.

L'avaria va començar el matí de dijous en moltes de les empreses i les va deixar sense línia. Asseguren que la situació els ha repercutit negativament, amb pèrdues de milers d'euros, "una pèrdua que ni les empreses ni la comarca ni el país poden permetre's avui", segons han explicat fonts de l'entitat empresarial.

Des de la patronal anoienca s'ha enviat una carta al director general de Telefònica a Catalunya, per informar de l'avaria massiva i exigir que no només se solucioni el més aviat possible sinó que "les empreses del nostre territori i del nostre país puguin tenir la garantia de Telefònica que no torni a passar més".

Des de Telefónica, segons les mateixes fonts de la UEA, han dit als empresaris que estan treballant en l'avaria des del primer dia, però que "l'avast es tant gran que els treballs encara no s'han pogut finalitzar", i esperen tancar les incidències a principis d'aquesta mateixa setmana.

La coincidència de l'avaria massiva que afecta la ciutat coincideix amb la vaga indefinida declarada pels operaris de Telefónica. L'acció puntual d'alguns piquets, a més dificulta i retarda encara més que se solucioni el problema.