L'Ajuntament d'Igualada ha engegat un procés de participació dels veïns de la ciutat per tal que puguin opinar i contribuir a l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que està impulsant conjuntament amb la mancomunitat de la Conca d'Òdena.

Es tracta d'un procés de participació, que vol recollir l'opinió sobre la situació actual i les propostes de millora amb relació a la mobilitat al municipi.

Una trentena de persones ha pres part en la primera jornada de participació, que es va organitzar dissabte passat. Els participants van fer tres passejades per la ciutat, dues a peu, amb un itinerari convencional i un destinat a persones amb mobilitat reduïda, i un altre per a usuaris de la bicicleta. Segons el regidor d'Urbanisme, Jordi Pont, han estat "molt útils per obtenir informació sobre la problemàtica existent, ja que hi ha hagut participants amb una casuística molt diferent, des de gent gran, persones amb cotxet, o amb cadira de rodes i també ciclistes". Ara s'està fent el buidatge d'aquestes dades i aquest dijous seran analitzades en el taller participatiu que es durà a terme.