ERC de Calaf es veu el dia 13 de juny rebent el suport necessari de la resta de grups, CiU i els independents del CIC, per poder governar la població des d'un equip que estarà en minoria. Jordi Badia, cap de llista de la formació republicana, anuncia un diàleg franc i permanent durant tot el mandat per poder treballar amb els altres grups aquells temes que requereixin una majoria absoluta per poder ser aprovats.

JC-AM, partit associat a ERC, va aconseguir 5 dels onze regidors de l'Ajuntament de Calaf i tot i que l'aritmètica faria possible un govern alternatiu si CiU i els independents del GIC establissin un pacte, aquesta hipòtesi és rocambolesca ateses les històriques diferències que hi ha hagut entre dues formacions que s'han alternat al govern en les dues últimes dècades i que han mantingut posicions confrontades. ERC, de fet, va quedar a només una vintena de vots de no sumar el sisè regidor que li hauria atorgat una majoria absoluta.

La candidatura que lidera el periodista Jordi Badia va ser la més votada en el que el mateix candidat entén que és l'"expressió de la voluntat de canvi" dels calafins.