14 de juny de 2015
14.06.2015
40 Años

INSCRIPCIÓ | 40È ANIVERSARI I PREMIS REGIÓ7

40 Años

Jordi Badia és el nou alcalde de Calaf després de dies de neguits

El canvi de color a l'alcaldia (ERC substitueix CiU) congrega una gernació a la sala de plens

15.06.2015 | 09:14
Jordi Badia després de ser investit nou alcalde de Calaf

La incertesa sobre qui seria el nou alcalde de Calaf es va esvair ahir a la tarda, finalment, i d'acord amb la lògica inicial que deia que CiU i el GIC, que sempre havien mantingut posicions antagòniques i fins i tot enfrontades, ara no podrien pactar. CiU i GIC (Grup d'Independents per Calaf), malgrat tot, van intentar el pacte per arrabassar l'alcaldia a la llista més votada, Junts per Calaf (adscrita a Esquerra Republicana). Durant la setmana es va mantenir el suspens, però la votació va ser clara. Quan passaven pocs minuts de les 6 de la tarda, Jordi Badia va ser investit amb el vot dels seus 5 regidors. És el nou alcalde de Calaf i succeeix la convergent M. Antònia Trullàs.
Desenes de persones, prop de 200, es van congregar a la sala de plens del consistori de Calaf, per conèixer de primera mà el nou cap de govern municipal. L'espai destinat al ple va quedar petit i molts dels assistents es van quedar a les escales.
Els aplaudiments i les ovacions van estar presents durant el nomenament de cadascun dels regidors i es van intensificar en la lectura del nom del nou alcalde.
Tot i que Jordi Badia, cap de llista de Junts per Calaf, es perfilava com a futur alcalde la passada nit del 24 de maig quan va aconseguir la majoria simple amb 5 regidors, la seva posició ferma de no pactar amb cap altra agrupació possibilitava una aliança entre els dos altres grups. Durant tota la setmana ha estat present la possibilitat del pacte CiU-GIC, cosa que ha afegit interès a l'acte d'elecció d'alcalde d'ahir. Finalment, Junts per Calaf va fer forta la seva majoria simple per liderar el consistori els propers 4 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook