Amants de la cuina i del bon menjar d'Igualada i de la comarca de l'Anoia han impulsat una jornada per a la difusió de les noves tendències culinàries que es concretarà en el festival VadeFoodies. Durant tot el dia hi haurà activitats relacionades amb aquest certamen, al Museu de la Pell de la capital de l'Anoia.

Aquest festival neix per promoure l'activitat gastronòmica de la comarca anoienca i amb l'objectiu de demostrar arreu del món la diversitat de tendències al sector culinari. Va adreçat als foodies (amants del menjar) de la ciutat i de la comarca.

Els organitzadors, els membres de l'Associació Vadefoodies, consideren que "és un projecte pioner a l'Estat". "Un festival que busca referents més enllà de les nostres fronteres i vol ajudar a nomenar les noves maneres d'enfocar i potenciar la cuina".

Les activitats es dividiran en dues parts. A l'interior del Museu de la Pell es duran a terme les xerrades i conferències, i a l'exterior hi haurà diferents tipus de parades i de propostes gastronòmiques.

Entre les activitats programades, se celebraran taules rodones dedicades al veganisme i al vegetarianisme, i a les noves tendències vinícoles, en bona part relacionades amb l'elaboració de vins ecològics. També es preveu una xerrada sobre la paleodieta, moviment basat en el que menjaven els nostres avantpassats, així com presentacions de moviments gastronòmics com ara el food porn (fotos culinàries) o els productes de proximitat. Les xerrades són gratuïtes, però la gent que hi estigui interessada s'ha d'inscriure a la pàgina web del festival, www.festivalvadefoodies.cat