El Congrés Comarcal d'Esquerra Republicana de l'Anoia ha escollit aquesta setmana l'executiva comarcal del partit. La vilanovina Meritxell Humbert, que encapçalava la candidatura única, ha estat nomenada presidenta comarcal, per unanimitat.

Meritxell Humbert, que s'ha estrenat aquest mandat també com a candidata a l'Ajuntament de Vilanova del Camí, on és primera tinent d'alcalde de Cultura i educació, havia apostat per una renovació completa de l'executiva. Per això va presentar una proposta amb moltes cares noves, nous militants i gent jove. I per cercar l'equilibri necessari entre joventut i experiència també incorporava a la candidatura persones amb una dilatada trajectòria política.

La nova executiva comarcal d'ERC comptarà amb dues vicepresidències; la de Jordi Badia, l'Alcalde de Calaf, que també s'encarregarà de la comunicació del partit i la de David Alquézar, alcalde de Sant Martí de Tous, que s'ocuparà de temes d'organització.

També formaran part de l'executiva comarcal Xavier Pérez Formers, regidor de Masquefa que s'encarregarà dels moviments socials i les relacions amb les entitats; Elizabeth Hidalgo, de Cabrera, que s'incorpora a l'àrea d'organització; i Carolina Telechea, que es presentava com a número dos d'Igualada, que s'encarregarà de l'àrea d'Economia i Hisenda. Amb l'objectiu de donar un nou impuls a la Secretaria de la Dona, la nova executiva també ha incorporat la jove militant de Capellades, Vanesa Postigo.

Buscant el just equilibri entre renovació i experiència l'executiva segueix comptant amb la participació de Josep Maria Palau, que havia estat fins ara president comarcal i també regional; Carles Casanovas, exalcalde d'Òdena i Daniel Alubí, exconseller nacional.

Després del Congrés Comarcal, ERC entoma ara un nou repte, configurar i aprovar el cartipàs del Consell Comarcal. Aquesta setmana es va fer pública la signatura del pacte de govern entre CiU i ERC per governar el Consell i aquests dies ja s'han pactat també les àrees que portarà cada formació política.

Meritxell Humbert, que també formarà part d'aquest nou govern comarcal, ha avançat les àrees que gestionarà ERC. Seran Promoció Econòmica, Joventut, Turisme i Medi Ambient, mentre que CiU s'encarregarà de Règim Interior i Educació, entre d'altres.