L'alcalde de Calaf, Jordi Badia, és el nou president del Consorci per a la Promoció de l'Alta Anoia. Substitueix en el càrrec Joan Caballol, que havia estat primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Calaf en el mandat anterior.

El Consell Plenari per a designar la nova configuració del Consorci va tenir lloc aquest dijous passat, amb la participació de tots els representants dels municipis de l'Alta Anoia. Caballol havia estat president de l'ens en els darrers dos anys.

No es tracta simplement d'un relleu de persones, sinó que també hi ha un canvi de signe polític. CDC, en aquest cas, que havia estat hegemònica durant força anys, ha hagut de cedir el protagonisme als republicans que lidera Jordi Badia. Aquest es va imposar en la votació de dijous a Francesc Salamé, actual alcalde de Copons. Les votacions van fer Badia President, qui va defensar el paper del Consorci com a plataforma per a la creació de la comarca de l'Alta Segarra.

Al llarg d'aquests dos anys de mandat de la mà de Joan Caballol, el Consorci "ha donat una gran visibilitat del territori de l'Alta Anoia, i també s'han treballat diferents àrees amb l'objectiu de dinamitzar els 11 municipis que el composen (Argençola, Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Copons, Els Prats de Rei, Pujalt, Rubió, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana)", segons han explicat fonts de l'ens comarcal.