L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el primer tinent d'alcalde de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, han fet una visita d'obres a l'entorn del castell de Sant Genís de Rocafort. Es tracta del Projecte Bàsic i Executiu d'Ordenació i Rehabilitació del castell en la seva Fase 1. Amb les obres s'ha condicionat el camí d'accés i s'ha consolidat tot el conjunt monumental.

Les obres van començar l'abril del 2014, després que l'Ajuntament i Abertis Autopistas signessin un conveni per finançar la rehabilitació del conjunt monumental per un import fe 388.580,25 euros. Aquests diners els aporta la companyia en concepte de l'1% cultural per les obres d'ampliació del peatge de la AP-7.

Els treballs han consistit en la canalització del torrent i en la col·locació d'una plataforma amb capacitat per a sis vehicles a tocar de la carretera de Gelida (BV-2433). S'han aixecat murs de contenció, s'ha eixamplat el caminet des de la carretera fins al conjunt per la font del Gilet -per facilitar el pas de vehicles petits d'emergències o cadires de rodes-, i s'ha netejat l'arbrat i la capa vegetal de l'entorn. Ja al castell, s'hi ha fet una recuperació de la coberta, molt malmesa, s'ha sondejat l'entorn i s'ha fet un aixecament amb un dron per establir una completa base de dades a partir de la qual seguir en successives fases.

Les obres s'han encarregat a l'arquitecte especialista en recuperació de patrimoni històric David Baena, que ha explicat al web municipal el projecte previ, l'execució i la direcció de l'obra. Baena considerava que "el monument estava molt degradat, amenaçava ruïna i hi calia actuar"