L'Ajuntament d'Igualada crearà un Consell Assessor de l'Esport Local per fomentar la interacció amb els clubs i entitats de la ciutat. El nou Consell vol ser un nou punt de trobada que permeti millorar la participació de totes les entitats locals en les polítiques esportives. Aquest Consell serà el substitut de l'extint Patronat d'Esports.

Aquest nou Consell neix "amb l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada i interacció entre la institució i els clubs i entitats esportives de la ciutat", segons l'Ajuntament, i facilitar d'aquesta manera "la seva participació en les polítiques que es puguin impulsar des del consistori en aquest àmbit".

El Consell Assessor de l'Esport Local es reunirà un mínim de tres cops l'any, serà presidit per l'alcalde d'Igualada o el regidor o regidora d'Esports, tindrà com a vocals representants de les entitats de la ciutat i es convidarà a assistir-hi tots els grups municipals. La creació d'aquest consell ha estat presentada pel govern com una mesura necessària per incrementar els canals de contacte entre la regidoria d'Esports i els clubs locals, de manera que l'Ajuntament pugui adaptar encara més la seva acció a allò que aquestes puguin necessitar i proposar. Hi han votat a favor els regidors del govern i en contra els grups de l'oposició.