11 de agost de 2015
11.08.2015

Capellades farà campanya a la festa major per evitar els abusos de caràcter sexista

La iniciativa es promourà amb cartells als comerços de la població i a les barres de la celebració per combatre les actituds intimidatòries

11.08.2015 | 00:00

La frase que l'encapçala és prou cridanera i contundent: "Si dic que sí, triem on; si dic que no, bona nit". El text, que en completa un de previ que diu "Estimo com vull i qui vull", és el lema d'una campanya que l'Ajuntament de Capellades ha posat en marxa amb motiu de la festa major -que se celebra aquest cap de setmana- per fomentar una celebració "lliure d'actituds sexistes i discriminatòries".

El consistori argumenta que aquesta campanya "pretén reafirmar el caràcter inclusiu i respectuós de les nostres festes i prevenir relacions abusives i discriminacions de gènere. És una crida a la implicació col·lectiva per la ruptura de comportaments nocius normalitzats i el foment de relacions justes i equitatives". Alhora vol donar suport "a aquelles persones que puguin sentir-se vulnerades o assetjades. Dir que no davant la proposta d'una relació sexual no ens fa ser unes estretes, de la mateixa manera que portar-ne la iniciativa no ens converteix en promíscues", argumenten els promotors de la campanya, que afegeixen que "tenim dret a escollir quan començar i quan acabar una relació sexual, independentment del moment en què ens trobem, i exigir sempre un tracte respectuós".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook