02 de setembre de 2015
02.09.2015
Regió7

Santa Margarida té un dels sis edificis cívics més bonics del món

El centre Mont-Àgora, de l'arquitecte Pere Puig, forma part dels finalista als premis d'arquitectura Wan Awards

02.09.2015 | 19:03
Vistes de nit del centre cultural Mont-Àgora.

El centre cultural Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui ha estat seleccionat com un dels sis millors edificis construïts arreu del món els últims tres anys en la categoria de 'Civic Buildings' pel jurat dels premis internacionals d'arquitectura Wan Awards. L'edifici va ser encarregat a l'arquitecte igualadí Pere Puig després de guanyar el concurs d'obra pública convocat per la Diputació de Barcelona i es va inaugurar al març de 2015. El centre acull una escola, una biblioteca, un cinema-auditori i diverses sales d'actes. Es tracta d'un edifici que combina colors suaus, materials i textures innovadors i finestrals que permeten l'entrada tamisada de llum natural.

El jurat dels premis Wan Awards està format per un grup d'arquitectes de prestigi internacional com el britànic Edward Jones, autor de la remodelació de l'Òpera de Londres. De les 36 obres presentades a la categoria de 'Civic Buildings', només sis han passat a la final. N'han quedat fora obres d'arquitectes prestigiosos com Jean Nouvel i César Pelli, autor de les Torres Petronas de Kuala Lumpur.

El guanyador absolut es coneixerà el proper 8 de setembre, i l'edifici anoienc competeix amb equipaments d'Estats Units (Boston i New Jersey), Vietnam, Irlanda i Dinamarca, tots ells construïts en els últims tres anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook