Les discrepàncies entre Junts per Calaf i CiU sobre el projecte de tanatori per a Calaf i l'Alta Segarra han deixat la construcció d'aquest servei, de moment, en un punt mort. El ple va rebutjar la proposta de govern que tenia com a objectiu principal evitar que una iniciativa privada s'instal·lés al polígon i hi construís un tanatori. El grup de Junts per Calaf, proper a ERC, que governa en aquesta població, vol que el tanatori sigui una adjudicació d'un servei públic.

El punt de l'ordre del dia que pretenia deixar sense efecte la modificació del Pla Urbanístic Municipal que possibilitaria la instal·lació d'un tanatori privat al polígon no va prosperar, ja que necessitava la majoria absoluta i només va rebre els vots positius de l'equip de govern. CiU hi va votar en contra, i els regidors del GIC s'hi van abstenir.

L'alcalde, Jordi Badia, va defensar que Calaf i l'Alta Segarra necessiten un tanatori des de fa anys, i que per al seu grup és un tema prioritari. Ara bé, l'equip de govern actual no està d'acord amb la proposta que va engegar CiU a instàncies de l'empresa Promocions Dusfort, CB -i que pretenia la construcció privada de tres naus industrials al polígon, dues dedicades al lloguer i la tercera destinada a fusteria i a tanatori.