Seguidors del grup independent VA! van increpar la regidora i única representant de Decide al ple de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, Imma González, que ha donat suport a determinades decisions de l'equip de govern o que ha pres decisions que han afavorit que el grup de l'alcaldessa Vanesa González hagi pogut aprovar diferents punts.

Aquesta situació, en el darrer ple municipal, va portar l'alcaldessa a demanar respecte i ordre a la sala, fins haver d'avisar el grup que incripava la regidora de fer-los fora de la sala. Les disputes verbals es van reproduir en finalitzar la sessió en acalorades discussions a fora de la sala. El ple de Vilanova, una vegada més, va ser molt llarg, més de tres hores, tot i que bona part dels punts es van aprovar per majories àmplies. Ple.

Pel que fa als acords de Ple van aprovar per unanimitat diferents punts de l'ordre del dia, entre ells les festes locals per al 2016 que van acordar que serien el 29 de març, festivitat del Sant Crist, i el 5 de setembre, dilluns de Festa Major. Els grups municipals també van aprovar per unanimitat les tarifes locals per al servei d'autotaxi, i hi va haver consens absolut per declarar el Vilar del Met com a Bé d'Interès Local

El valor de les restes íberes

I també hi va haver consens per iniciar l'expedient per a declarar la zona arqueològica ubicada al Vilar del Met com a Bé d'Interès Local. El govern considera que existeixen béns d'indubtable valor arqueològic situats en aquest indret, concretament un jaciment ibèric i una vila romana, i considera que s'haurien de catalogar com a Béns Culturals d'Interès Local i incloure'ls també al Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

Aquest primer pas, facilitaria l'inici de les tasques de prospecció del terreny i posteriorment la seva excavació per fer visibles les restes d'aquest assentament agrícola iberoromà.

L'expedient estarà exposat públicament i publicat al BOPB i al DOGC per un termini de trenta dies per tal que les persones interessades puguin presentar-hi les al·legacions o reclamacions que considerin pertinents. Tamb es va acordar amplien les beques de transport als alumnes que fan música i dansa.