La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) va presentar ahir el pla d'acció per al sector del metall davant de diversos empresaris de la comarca. Una de les principals conclusions de l'estudi que s'ha elaborat és que es tracta del sector econòmic més important de la comarca, amb un volum de negoci de 427 milions d'euros, i que dóna feina a més de 2.500 treballadors.

El president de la UEA, Blai Paco, va lamentar que es tracta d'un sector "invisibilitzat" i, precisament, el pla pretén "donar-li el reconeixement que li correspon".

El document posa de manifest que el sector de la transformació del metall i la fabricació de béns d'equip està configurat per 146 empreses. Blai Paco va posar en relleu que "sempre que parlem de sectors importants d'Igualada pensem en les adoberies i el tèxtil, que evidentment ho són, però el metall també juga un paper molt rellevant". A més, va destacar que hi ha sectors concrets com la fabricació de ceràmica, en els quals l'Anoia "és la capital del món". Per això, va assegurar, "és molt important donar visibilitat al sector perquè els joves, quan han de triar en què formar-se, coneguin les especialitzacions que tenim al territori". Les conclusions de l'estudi són que cal adequar l'oferta formativa a les necessitats del sector i també avançar en la formació dual i la figura de l'aprenent. També cal, segons el document, dotar el sector de més visibilitat amb una pàgina web conjunta i amb l'organització de jornades de referència.