L'ONG Petit Món, en la qual participa la doctora Patrícia Marimon, treballa perquè davant d'una futurible situació d'emergència com la que va patir el país en el terrible terratrèmol del 25 d'abril passat, la gent del Nepal sigui capaç de reconstruir la seva vida. Marimon explica les enormes dificultats de l'atenció mèdica en uns moments en què els hospitals no són un espai segur, en què s'han d'improvisar quiròfans sota veles per poder atendre les persones que tenen lesions. A aquestes dificultats dels que presten l'ajuda, hi afegeix el fet que no hi hagi una cobertura sanitària pública per a la població. Però veient l'actitud amb la qual ha treballat la gent del país, i la seva capacitat d'organitzar-se davant l'emergència, Marimon creu que ara és el moment per donar eines a la població per poder refer-se en situacions de crisi pels seus mitjans.

Petit Món té la participació d'experts com arquitectes i aparelladors que a mesura que van treballant transmeten el seu coneixement a la gent del país.

El terratrèmol del 25 d'abril passat va sacsejar el país i va provocar moltíssimes víctimes. Una sacsejada de 7,9 graus a l'escala de Richter, i les seves rèpliques de 6,6 i 6,4 graus, van destrossar mig país. Hi va haver fins a 340 rèpliques amb valors superiors a 4 i, el 12 de maig, un segon terratrèmol a la mateixa zona. Aleshores l'expedició de Petit Món ja era allà.