L'Ajuntament d'Igualada vol ubicar a l'edifici modernista de Cal Maco (1914) un alberg de pelegrins amb motiu del trasllat de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, que actualment ocupa aquestes instal·lacions, a l'edifici de la Teneria. Actualment la capital de l'Anoia compta amb un petit refugi de pelegrins amb dotze places. L'alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha explicat que la ciutat vol aprofitar el pas de pelegrins que segueixen el Camí de Sant Jaume i també del Camí Ignasià, que es preveu que de cara l'any 2022 augmentin significativament amb motiu del 500 aniversari de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa. Castells no descarta que, a banda de pelegrins, puguin allotjar-s'hi altres turistes.

La Casa Valls i Valls, coneguda com a Cal Maco, és un edifici modernista d'Igualada inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Uns quants anys després de la seva construcció, al 1986 s'hi va instal·lar l'Arxiu Comarcal de l'Anoia. Ja fa temps, però, que les instal·lacions han quedat petites i obsoletes per a l'Arxiu i el consistori té previst traslladar-lo l'any 2017 a l'edifici de la Teneria (l'antic edifici de l'Escola Superior d'Adoberia), a la Plaça del Rei.

Aprofitant que la casa quedarà buida, l'Ajuntament té pensant ubicar-hi un alberg de pelegrins, segons ha explicat el batlle de la ciutat, Marc Castells. L'alcalde ha explicat que volen fer el projecte pactat amb els jesuïtes amb l'objectiu d'aprofitar l'increment de pelegrins que està previst que passin per Igualada amb motiu de la celebració del 500 aniversari de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a la Cova de Manresa.

Tot i que encara s'ha de redactar el projecte, Castells ha detallat que no serà un alberg "a l'ús" i ha avançat que les instal·lacions també acolliran l'Oficina de Turisme d'Igualada. De fet, Castells ha expressat que l'Ajuntament vol fer una aposta per les indústries culturals, gastronòmiques i turístiques perquè "les dades ens revelen que Igualada rep més gent de fora del que ens pensem". En aquest sentit, ha lamentat que s'hagi anat "descuidant" el visitant i ha avançat que es treballarà per elaborar un projecte turístic "potent".