L'Ajuntament d'Igualada vol ubicar a l'edifici modernista de Cal Maco (1914) un alberg de pelegrins coincidint amb l'any ignasià 2022. El nou equipament es construirà a l'edifici de Cal Maco, on ara hi ha instal·lat l'Arxiu Comarcal de l'Anoia. L'arxiu té el lloc previst a la Teneria, en un espai on millorarà les actuals instal·lacions.

Actualment la capital de l'Anoia disposa d'un petit refugi de pelegrins amb dotze places. L'alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha explicat que la ciutat vol aprofitar el pas de pelegrins que segueixen el Camí de Sant Jaume i molt especialment el Camí Ignasià, que es preveu que de cara a l'any 2022 augmentin significativament amb motiu del 500 aniversari de l'estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa. Castells no descarta que, a banda de pelegrins, puguin allotjar-s'hi altres turistes.

La casa Valls i Valls, coneguda com Cal Maco, és un edifici modernista d'Igualada inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El 1986 s'hi va instal·lar l'Arxiu Comarcal de l'Anoia. Ja fa temps, però, que les instal·lacions han quedat petites i obsoletes per a l'Arxiu i el consistori té previst traslladar-lo l'any 2017 a l'edifici de la Teneria (l'antic edifici de l'Escola Superior d'Adoberia), a la plaça del Rei.

Aprofitant que la casa quedarà buida, l'Ajuntament té pensat ubicar-hi un alberg de pelegrins, segons ha explicat el batlle de la ciutat, Marc Castells. L'alcalde ha explicat que volen fer el projecte pactat amb els jesuïtes amb l'objectiu d'aprofitar l'increment de pelegrins que està previst que passin per Igualada amb motiu de la celebració del 500 aniversari de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a la Cova de Manresa.