El darrer ple ordinari de Martorell, celebrat dilluns a la nit, va aprovar una moció de suport a l'exercici del dret de votar de les persones amb discapacitat intel·lectual. El text va tenir el suport de totes les forces polítiques del consistori.

La moció en defensa de l'exercici efectiu del dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual en les diferents convocatòries electorals va ser proposada conjuntament per tots els grups municipals. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, va manifestar que "des del govern som sensibles en aquest tema" i va destacar altres acords presos a favor dels discapacitats.

El regidor del PSC Antonio Carvajal va defensar un text que "es basa en la Convenció de les Nacions Unides", i que reclama que "els estats els garanteixin els drets polítics i el fet de gaudir-ne en igualtat de condicions, i l'obligació de les administracions de donar-hi resposta".

Per la seva part, José Simón, de Movem Martorell, va dir que "ens hi afegim perquè creiem que tota persona discapacitada té dret a participar en les eleccions". Francesc Arpal, del PP, va destacar que troben "adient el canvi de la llei, que ha d'incloure els diferents graus de discapacitat. A Espanya, la mesura afecta unes 80.000 persones".