La Policia Local de Martorell ha detingut dos delinqüents quan fugien d´un robatori en un establiment del polígon comercial del Congost de Martorell. Els fets van tenir lloc la matinada de divendres a dissabte i els dos detinguts acumulen nombrosos antecedents per robatori en altres municipis de la comarca.

La detenció va ser possible gràcies als controls de trànsit que el cos fa habitualment a les entrades a la població i que han donat com a resultat diverses accions policials importants contra la delinqüència en el darrer mes.

La matinada de divendres, 9 de gener, dues patrulles de la Policia Local estaven fent un control de trànsit a l´entrada de Martorell pel carrer del Mur quan, cap a l´1.20h, els agents van observar un vehicle Renault Megane que actuava de manera sospitosa: el cotxe, que circulava en direcció al control, va apagar els llums i, sobtadament, va fer un gir de sentit, i va marxar en direcció Sant Andreu de la Barca.

Davant d´aquesta reacció, la Policia Local va decidir seguir el vehicle, que en la seva fugida va deixar la carretera i es va incorporar a un camí rural que transcorre paral·lelament al riu Llobregat. Durant la persecució, els agents van advertir el vehicle perquè s´aturés i van observar com l´acompanyant passava al seient del darrera i intentava llençar per la finestra unes caixes registradores.

Quan la policia va fer aturar el vehicle, va identificar els dos ocupants, D.A.M. i A.V.C., tots dos de nacionalitat espanyola i que acumulen diversos antecedents per robatori amb força a diferents poblacions de la comarca.

Dins del vehicle hi havia 3 caixes registradores, 900 euros en metàl·lic, guants, tornavisos i una palanqueta i altres eines que s´utilitzen per forçar en casos de robatori.

En l´anàlisi de la documentació, els agents van poder comprovar que hi havia tiquets del bazar El Corte Martorell, situat al polígon del Congost. Després de contactar amb el propietari i fer una inspecció a l´establiment, es va poder corroborar que la porta d´accés al local havia estat forçada i que les caixes registradores i altres objectes trobats al vehicle dels detinguts pertanyien al comerç.

La Policia Local també va poder determinar que el conductor del vehicle no tenia carnet de conduir vigent i que el cotxe no tenia l´assegurança corresponent, per la qual cosa, al delicte de robatori amb força, s´hi afegeix un delicte contra la seguretat del trànsit.

Els dos detinguts van ser lliurats per la Policia Local al cos del Mossos d´Esquadra des d´on passaran a disposició judicial.