Han canviat les actituds al ple de Vilanova del Camí, i dilluns a la nit el govern en minoria que lidera Vanesa González (Vilanova 365) va poder aprovar el pressupost per al 2016, amb comoditat. Dilluns va semblar que els polítics deixaven enrere etapes d'una gran virulència dialèctica a les sessions plenàries. El secret? El diàleg i la voluntat d'entesa. El govern va fer una proposta de pressupost, que tots els grups van poder enriquir, i que ha donat com a resultat final una proposta consensuada que tindrà com a tret més destacable l'atenció a diferents capítols que podrien rebre l'etiqueta d'accions socials. El pressupost per al 2016 és de 9,8 milions d'euros, 100.000 euros menys que el pressupost del 2015.

El pressupost en xifres globals és molt semblant al de l'any passat, i Jordi Barón, titular de la regidoria d'Hisenda, els va definir com a "continuistes". Al mateix temps, però, també va dir que tenien un accent més social. El capítol dedicat a serveis socials té un increment del 5%, en un esforç per atendre necessitats de veïns que estan pagant les conseqüències de la crisi econòmica. També hi ha altres variacions, que potser mirades en percentatge poden sobtar, com per exemple Joventut (7%). Però l'increment es deu a la incorporació d'una persona a mitja jornada per desenvolupar polítiques de joventut. Cultura i Esports també són àmbits amb increment, un 6% i un 5% respectivament, bàsicament perquè s'incrementa la dotació de manteniment a les instal·lacions esportives i culturals, i la partida destinada a les subvencions de les entitats.

Pel que fa al pressupost de Promoció Econòmica, s'ha reduït un 10% respecte el 2015, motivat per les noves condicions del contracte amb la fundació Leitat. Aïllada aquesta partida, va dir Barón, Promoció Econòmica ha augmentat la partida de les subvencions a entitats i també l'aportació econòmica per a accions de promoció comercial com les fires i els mercats.