La CUP va reivindicar ahir la feina dels seus 385 regidors i la trentena de governs municipals en els quals participa en un acte municipalista celebrat a Capellades (Anoia). L'acte "Des del Municipalisme Capgirant la Història" es va programar amb l'objectiu de posar en relleu i retre homenatge a la feina que fan els gairebé 400 regidors i alcaldes cupaires que van sortir de les eleccions del 24-M. La formació política ha volgut treure de "la invisibilitat" la feina de "formiguetes" que es fa des del municipalisme i exhibir la força que la CUP té arreu del territori. L'exdiputada al Parlament Isabel Vallet va expressar que els municipis han de ser "la punta de llança" en la lluita per la independència, però també per"millorar les condicions de vida de les dones i les classes populars".

L'acte, realitzat ahir al vespre al Teatre la Lliga de Capellades, es va desenvolupat amb els lemes de "Des del municipalisme, capgirem la història" i "Llavor, arrel, fruit", i hi van participar molts alcaldes i regidors de la CUP.

Els resultats obtinguts per la CUP en les últimes eleccions municipals, que aquesta formació qualifica d'"excel·lents", són fruit "del treball municipalista que fa anys que impulsem", van explicar els alcaldes i regidors que van prendre la paraula.

L'alcalde de Capellades, Aleix Auber, va ser l'encarregat d'engegar l'acte, va fer un repàs de la feina que s'està fent al municipi anoienc i, al seu darrere, es va anar succeint més d'una quinzena d'alcaldes i regidors que van compartit experiències i projectes que duen a terme la candidatura arreu del país. Entre d'altres, es van presentat propostes de caire econòmic, social, cultural, mediambiental o de defensa del dret de les dones i el feminisme. Aquestes experiències van voler que servissin d'exemple de la feina que duen a terme els 385 regidors i regidores de la CUP i la trentena d'equips de govern i alcaldies que tenen repartits arreu del territori, en municipis com Berga, Soriguera i Viladamat.