Esparreguera substitueix el Mercat Medieval, que el municipi ha acollit els darrers vuit anys per la festivitat de la seva patrona, Santa Eulàlia, per una Fira Noucentista. Així ho ha anunciat el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Esparreguera, Emmanuel Ortí, que ha explicat que "el canvi té com a objectiu que la fira arreli més entre la població, les entitats i comerços locals amb una temàtica més vinculada al passat històric de la vila". Per això, també s'han programat visites al taller de Ceràmiques Sedó, i el Museu de la Colònia Sedó obrirà les portes gratuïtament als visitants.

El regidor esparreguerí afirma que el Noucentisme, un moviment cultural i ideològic molt present a la Catalunya dels primers trenta anys del segle XX, "engloba tres elements relacionats amb al municipi": l'artesania, ja que Esparreguera és un dels tres pobles que la Generalitat ha reconegut com a Zona d'Oficis Singulars, pel seu passat i present terrisser; l'inici de la industrialització, "representat per un element molt viu encara en l'imaginari col·lectiu com és la Colònia Sedó"; i també el Modernisme, "que no hi és gaire destacat, però té presència en l'arquitectura d'alguns edificis de la vila.

Així, en el marc de la Festa Major d'Hivern, Esparreguera acollirà els dies 13 i 14 de febrer la primera Fira Noucentista, que omplirà els carrers de l'illa de vianants i la plaça del Centre de parades amb tot tipus de productes, des d'artesania a gastronomia, passant per bijuteria, cosmètica o decoració. També hi haurà cercaviles, espectacles teatrals itinerants i actuacions musicals i de cabaret.