L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de la capital de l'Anoia ha sol·licitat formalment a la Generalitat que la ciutat aculli la delegació de la conselleria d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central. Castells veu un "despropòsit" que les delegacions del Govern a les comarques centrals es reparteixin entre Manresa i Vic i creu que és una situació que "s'ha de corregir". Per ell, acollir aquesta delegació suposaria "un reconeixement a la ciutat" i "el suport institucional necessari per fer de tractors de la Conca d'Òdena". A més, el batlle creu que aquesta decisió no aniria en contra les futures vegueries -Igualada formaria part de la del Penedès- perquè "ja tindríem la feina feta".

Castells ha anunciat que ja ha demanat una reunió oficial amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com també amb el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, per traslladar-los la seva petició perquè Igualada aculli les oficines de la delegació de la conselleria d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central. L'alcalde ha lamentat que històricament les oficines descentralitzades s'han repartit entre Manresa i Vic, fet que ha titllat de "despropòsit" i creu que "s'ha de corregir".

Per Castells, si la ciutat aconsegueix aquesta oficina significaria "un reconeixement del Govern a Igualada i la visualització que la ciutat se n'està sortint". Segons ell, "donaríem un missatge molt potent en una comarca tan castigada com l'Anoia si aconseguim tenir aquesta delegació". A més, Castells creu que tenir aquestes oficines suposarien "llocs de treball i una presència institucional molt potent que també atrauria molta gent de fora que ha d'utilitzar aquests serveis".

D'altra banda, l'alcalde d'Igualada ha deixat clar que la sol·licitud d'acollir aquesta delegació del Govern a la Catalunya Central "no va en contra" de la vegueria del Penedès. Si s'acaben desplegant les vegueries, una part de la comarca de l'Anoia formaria part de la vegueria del Penedès, de manera que deixaria de dependre de la delegació de la Catalunya Central. En aquest sentit, Castells ha explicat que "un cop tinguem aquesta oficina en funcionament, ja no marxaria de la ciutat i, per tant, ja tindrem la feina feta".