És dissabte i el vestíbul de l'Ateneu Igualadí és ple de taules amb taulers, fitxes, cartes, daus, jocs i jugadors de totes les edats. Es tracta de la Patitrobada, una activitat que reuneix els aficionats als jocs de taula, i els permet descobrir i provar nous jocs amb altres jugadors. Aquest dissabte, la trobada tenia un caire especial, i és que s'arribava a les 50 edicions. Des de l'Associació Cultural El Pati, que en són els organitzadors, celebren l'èxit d'una proposta que va engegar fa vuit anys i el bon moment que viuen els jocs de taula.

El Pati era una colla d'amics d'Igualada que quedaven per jugar. Al principi es dedicaven als videojocs, però de mica en mica es van anar aficionant als jocs de taula. Ara fa vuit anys, van pensar que seria bo posar aquests jocs en un espai públic, per tal que els pogués conèixer més gent, i arribar a aquelles persones que potser els agrada jugar però no saben amb qui o no tenen l'entorn amb qui fer-ho. Així va néixer La Patitrobada, que des d'aleshores se celebra cada dos mesos, el tercer dissabte dels mesos imparells.

José Manuel Carrión és un dels assidus a les Patitrobades. "Visc a Olesa i intento venir com a mínim un cop a l'any", explica. "Els jocs de taula són el meu hobby, fa cinc anys que vinc amb la meva filla, que també li agrada jugar", apunta, "i ara amb la meva parella, que fa un any que estem junts i també s'hi ha aficionat". "M'agrada perquè passem un dia jugant, trobem amics i gent que coneixem, i descobrim jocs nous, perquè sempre hi ha alguna novetat", diu.