L'endeutament de l'Ajuntament d'Igualada s'ha reduït 2,8 milions d'euros en un any, i la xifra ha passat dels 47'2 milions d'euros del 2014 als 44'4 del 31 de desembre del 2015. Això suposa que el tant per cent d'endeutament de la corporació -que inclou també el Consorci Sociosanitari d'Igualada- disminueix fins al 84%, cada cop més a prop de la xifra desitjada del 75%.

El consistori igualadí va ratificar, en el ple municipal celebrat dimarts passat al vespre, l'aprovació de la liquidació d'ingressos i despeses del consistori i els seus organismes autònoms corresponents a l'exercici del 2015. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha reivindicat el fet que "els semàfors que indiquen l'estat de les finances de l'Ajuntament continuen en verd un any més, i això ens permet afirmar que, progressivament, seguim redreçant la situació econòmica i, malgrat que encara hi ha molta feina per fer, les perspectives són bones".

Segons han informat fonts municipals, el resultat pressupostari ajustat, que indica la diferència entre ingressos i despeses, s'ha tancat amb un superàvit de més de 2'4 milions d'euros. La ràtio d'estalvi net, és a dir, allò que queda un cop pagades totes les despeses i préstecs corresponents a un any, va ser positiva el 2015, amb 3'2 milions d'euros, el 7% dels ingressos corrents, cosa que va confirmar la tendència també positiva de l'any anterior. La mateixa dinàmica es confirma, finalment, pel que fa al romanent de tresoreria: si el 2010 aquest havia estat d'1'7 milions d'euros negatius, després de diferents exercicis amb bons resultats, el 2015 s'ha tancat amb 2'1 milions d'euros positius.

Tant l'alcalde d'Igualada com la regidora d'Hisenda, Montse Duch, han recordat que, "malgrat que ja som a prop de la fita d'unes finances sanes, encara hi ha feina per fer", i han posat de manifest que "es continua reduint el deute bancari i recuperant el prestigi de la institució, però, alhora, es vetlla per mantenir la qualitat dels serveis públics i es prioritzen les inversions importants per a la ciutat". De la mateixa manera, Castells i Duch també han agraït el compromís de tots els departaments de la corporació a l'hora de dur a terme una gestió "responsable i rigorosa", que està contribuint, any rere any, a la millora de la situació financera.