Igualada ha celebrat aquest dimarts el punt àlgid dels actes de Setmana Santa amb la Festa del Sant Crist, el dia més nostrat durant aquesta celebració a la ciutat. La processó dedicada a la imatge ha recorregut els carrers de la ciutat i ha culminat amb l´entrada a l´església del Roser, el ball de la Moixiganga i finalment l´entrada de la imatge a la basílica de Santa Maria.

De 21 botons, impecables i concentrats, els participants de la processó del Sant Crist han sortit de la basílica de Santa Maria. L´expectació era força majúscula per aquells qui mantenen una tradició, pràcticament familiar, en aquest dia. Més de 200 persones han seguit i vist en algun moment o altre el pas de la comitiva pels carrers del nucli antic de la ciutat. Tot i així, molts tampoc sabien de què es tractava. Amb devoció, els que sí que ho coneixien, seguien a pas marcat una processó envellida i amb poca participació del jovent igualadí.

La processó, a banda de les imatge i elements tradicionals, també ha comptat amb la participació de diverses entitats igualadines representades amb les seves respectives banderes i abanderats. Durant la processó no hi ha faltat cap dels passos com la cantada del Crèdul a la plaça de l´Ajuntament.

Després de finalitzar el recorregut hi ha hagut l´adoració de la imatge per part dels fidels, i l´eucaristia de comiat presidida per mossèn Pere Oliva, vicari episcopal.

Els actes de la setmana santa igualadina culminaran aquest dimecres a Santa Maria amb l´Eucaristia presidida per mossèn Massana, rector de les parròquies del Centre i Prior eclesiàstic, qui precedirà el retorn de la imatge a la seva capella.