Un jutjat de Barcelona investiga l'actuació de tres metges, dos cirurgians ortopèdics i un anestesista, de l'Hospital Dexeus de Barcelona, que pertany al grup Quirónsalud, per la mort d'una nena d'11 anys de Cabrera d'Anoia, després de ser operada fa un any.

Els pares de la menor morta van presentar fa un any una denúncia per aclarir la mort de la nena, que patia acondroplàsia -escurçament dels ossos-, de la qual era tractada al citat centre.

La nena va entrar al quiròfan de l'hospital l'any passat per treure-li uns guixos i constatar si precisava sotmetre's a la secció dels tendons, quan va patir una parada cardiorespiratòria.

Després de ser reanimada per l'equip mèdic, va ser ingressada en la unitat de cures intensives, on va morir després de diverses parades més.

L'hospital privat, al qual el jutge ha assenyalat com a responsable civil subsidiari per aquesta mort, ha d'aportar diverses proves preoperatòries realitzades a la menor.

Una portaveu de Quirónsalud ha declinat fer declaracions a Efe sobre aquesta mort, al·legant que el cas està en via judicial.