L'Ajuntament de Masquefa ha posat en marxa aquest 2016 el Projecte Singulars, una iniciativa que fa conjuntament amb la fundacions Àuria i Jaume Balmes, que vol oferir un itinerari d'aprenentatge, formació i inserció laboral a joves amb necessitats educatives especials.

Aquesta iniciativa està destinada a joves de més de 16 anys dels municipis de l'Anoia sud amb disminucions psíquiques, un diag-nòstic de trastorn de salut mental o que segueixen una educació especial. El projecte busca dotar d'experiència professional aquest col·lectiu.

La presentació oficial del projecte es va fer ahir a l'edifici Francesc Mata i Sanghés, lloc on es realitza la formació. Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, va destacar que "té sentit preparar aquests joves si posteriorment els podem generar oportunitats de treball". Tot i que els consistoris no tenen competències en aquest tipus de matèries, l'Ajuntament de Masquefa va voler tirar endavant aquest projecte amb la col·laboració de les fundacions privades Àuria i Jaume Balmes. "De seguida vam haver de buscar socis, perquè una cosa és detectar una problemàtica i l'altra, tirar endavant la iniciativa", explicava Boquete. També va apostar per "trencar els tabús" que encara existeixen al voltant d'aquest col·lectiu i va mostrar la seva voluntat de donar continuïtat al projecte.

Aquesta voluntat la comparteixen també des de les fundacions Àuria i Jaume Balmes. El gerent d'Àuria, Miquel Canet, va dir que "un any és poc" i que caldria "donar-li més continuïtat" en els propers anys.