Un home va morir ahir en un accident de vol a Òdena. Protecció Civil va activar aquest diumenge l'alerta del pla especial per a emergències aeronàutiques per l'accident mortal d'un ala delta amb motor. El telèfon d'emergències 112 va rebre a quarts de 7 de la tarda sis avisos que alertaven de l'accident d'una ala delta amb motor al polígon industrial d'Òdena, a prop de l'aeroport que hi ha en aquest municipi. Un cop va entrar la trucada al 112 es va establir el protocol d'avís als cossos d'emergència pertinents.

Els Bombers de la Generalitat van desplaçar-hi set dotacions, que van estar treballant en l'excarceració del cos de la víctima mortal, que va quedar atrapada a l'interior de l'aeronau. Posteriorment van haver de baixar l'ala delta accidentada i fer el sanejament de les peces del sostre de l'empresa Montadecor, on es va produir l'accident.

El Servei d'Emergències Mediques va desplaçar-hi tres unitats; una ambulància medicalitzada, una ambulància se suport vital bàsica i un vehicle de comandament. Un cop al lloc dels fets només van poder confirmar la mort del tripulant.

Davant de la dificultat de les tasques per extreure el pilot i baixar l'aeronau del sostre on va quedar accidentada, el SEM va deixar-hi l'ambulància de suport vital bàsic fins que els Bombers van acabar el salvament. En aquest servei també van treballar efectius els Mossos d'Esquadra, que hi van desplaçar tres patrulles.