Aquest cap de setmana s'ha presentant l'empresa CastellfollitAventura, una iniciativa que proposa fer diferents activitats lúdiques i turístiques a Castellfollit de Riubregós. "La setmana que ve ens estrenem amb les primeres activitats, i ja estem nerviosos", explicava ahir al migdia Jordi Cases. Ell, juntament amb el seu germà, Xavier, i un amic, Gerard Vendrell, han creat aquesta iniciativa amb la idea de poder fer una activitat al mateix poble on viuen i poder-s'hi quedar a viure.

És, òbviament, una opció personal per desenvolupar un projecte empresarial, però la iniciativa també té molt de buscar alternatives, d'implicar-se en el poble, de "fer que l'escola remunti, i que les meves filles puguin estudiar al poble". Jordi Cases, que fa aquesta afirmació, se sent formant part d'una generació de joves que han decidit quedar-se al municipi a viure. Però el poble és petit, 167 habitants el 2015, i perquè hi hagi una serveis mínims ha de créixer. Si no, com diu Cases, serà un poble només de gent gran.

Cases, que fins ara ha treballat de tècnic de manteniment elèctric per a un tercer, va veure que la feina que feia no l'omplia i es va llançar a tirar endavant el projecte. Amb el seu germà i l'amic van llogar un antiga nau prevista com a granja de pollastres, però que no havia funcionat, en van arranjar l'interior per fer-hi un paintball indor, un làser combat també d'interior i un parell de sales per fer un room escape, que és una de les activitats més de moda. Aquestes habitacions faran difusió de la història local, situaran els que hi vagin a jugar al 1822 i hauran d'escapar de l'atac del general Francisco Espoz y Mina, que va atacar, assetjar i destruir Castellfollit.

CastellfollitAventura també ofereix rutes amb bicicleta (BTT) elèctrica, amb segway tot terreny o senderisme, entre altres serveis d'esbarjo. L'oferta s'anirà ampliant a mesura que es consolidi l'activitat actual. De moment, explica, Cases, "tot és un esforç molt personal dels tres socis impulsors, ens ho estem fent tot entre nosaltres per reduir costos". Però ja està en contacte amb el territori per trobar complicitats amb establiments de restauració i llocs per dormir, en una zona rica en turisme rural.