El regidor de Joventut de Vilanova del Camí, el republicà Sergi Pérez, ha recuperat la Setmana de la Joventut, un esdeveniment que no es feia a Vilanova del Camí des del 2010. La regidoria i el consell jove La Xispa hi estan treballant per oferir al públic jove una oferta d'activitats que posi "Vilanova al mapa", segons el mateix regidor. Aquesta festa se celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol.

Es treballa amb la idea de poder tenir un programa d'activitats al màxim de consensuat, la qual cosa s'hauria de traduir en un ventall d'actes que tinguessin la garantia de públic. I al mateix temps, es compliria amb un objectiu indirecte, que és el d'incorporar-hi públic. Pérez va anunciar que entre d'altres hi haurà una Lan -una xarxa local d'ordinadors- que s'organitzarà amb la col·laboració de Marc Bernáldez, d'APP Informàtica-IT Anoia, i membre de TIC Anoia. Complementaran aquesta Setmana de la Joventut un correbars itinerant, una gimcana amb particularitats especials, diverses propostes municipals i activitats lúdiques, festives i culturals diverses que Pérez encara no va concretar en una entrevista a RadioNova, on va fer-ne l'anunci.

Festa major jove

A banda de la Setmana jove, des de la mateixa regidoria també s'està dibuixant l'apartat per als joves del programa de la festa major. En aquest sentit, el regidor Pérez, tot i que encara falten mesos per a la festa, ja va avançar una de les activitats del programa jove: el Va parir Tour, de Ràdio Flaixbac, que preveu convocar a Vilanova del Camí molts joves del municipi, però també de la comarca.

Aquest show conduït pels locutors Andreu Presas, Dídac Tomàs, Carles Pérez i Germán, combina espectacles d'humor, llançament de marxandatge, pirotècnia,mapatge, espectacles visuals i altres sorpreses que pretenen fer gaudir els joves i els no tan joves.

La festa major incorporarà algunes propostes plantejades per la ciutadania en el procés de valoració de la Festa Major 2015: més activitats diürnes i concerts molt potents per a la nit de divendres. D'altra banda, la feina de la regidoria també s'ha vist beneficiada darrerament per la incorporació d'un tècnic gràcies a un acord amb el Consell Comarcal de l'Anoia.