Durant la nit de Sant Joan, ha mort a Igualada el sacerdot igualadí Mossèn Joaquim Font i Gassol, de 91 anys i rector emèrit de la parròquia de la Soledat. El bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, presidirà aquest dissabte a 2/4 de 12 del migdia la missa exequial a la Basílica de Santa Maria.

Joaquim Font va néixer a Igualada el 13 de maig de 1925, i va ser ordenat sacerdot el 22 de maig de 1949, a l´església de les Carmelites de Santa Teresa de Vic. Desseguida va ser nomenat vicari de Roda de Ter però al cap d´uns mesos passà com a vicari mestre de Sant Hilari Sacalm.

L´any 1953 va començar la seva primera etapa a Igualada com a vicari de la Parròquia de la Soledat, i va esdevenir-ne ecònom l´any següent. L´any 1955 va ser nomenat ecònom de l´Espelt i capellà de l´Hospital d´Igualada. Durant aquesta etapa va ser consiliari d´Acció Catòlica, director espiritual del col·legi de les Escolàpies i assessor religiós de Ràdio Igualada (llavors Radio Juventud Igualada), on feia comentaris diàriament.

L´any 1967 va ser nomenat rector-arxiprest de Prats de Lluçanès. En la reforma dels arxiprestats va ser elegit arxiprest del Lluçanès durant dos mandats.

L´any 1995 va retornar a Igualada com a rector de la Parròquia de la Soledat, substituint a mossèn Joan Valls. Durant cinc anys en va ser el rector fins a la seva substitució l´any 2000 per mossèn Josep Massana. Després de la seva jubilació canònica, es va retirar a Piera i es va dedicar a múltiples serveis, com l´atenció espiritual de diversos geriàtrics i com a confessor de la basílica de Santa Maria.

Va simpatitzar amb l´Opus Dei i en va ser un dels primers representants a Igualada.