Els globus blancs d'heli, grossos, situats al mig de la plaça de l'Ajuntament van començar a canviar de color seguint el ritme i la melodia de la música. No eren globus aerostàtics, òbviament, però va ser un espectable carregat de plasticitat. La convocatòria d'aquest espectacle visual que era la primera vegada que es portava a Igualada va fer que molta gent es concentrés al mig de la ciutat. Les terrasses de bars i restaurant plenes i un ambient que testimonis presencials igualadins comparaven amb el dels dies de festa major. El festival de globus que se celebra aquests dies a la ciutat arriba a la vintena edició i aquest era l'espectacle de celebració.

Les empreses Play Mid i la igualadina Buzón i Comenge, que és una de les gran productores de mapatges (va fer el de Taüll, entre d'altres) van unir esforços per fer aquest espectacle. Barrejar globus i música no era la primera vegada que es feia, però a Igualada es va poder veure un espectacle únic, creat especialment per a l'ocasió, adaptat a l'espai les possibilitats que els oferia la plaça de l'Ajuntament.

Es tracta d'un espectacle relativament curt, d'uns 12 minuts, que es va repetir més d'una vegada durant les darreres hores de la nit. La primera sessió va tenir lloc a 2/4 de 11 de la nit. I va coincidir amb el moment de màxima afluència a la plaça.

A part de l'espectacle nocturn, ahir també va ser un dia de vol, òbviament. A primera hora del matí van poder sortir pràcticament tots els globus. Es van enlairar i van fer bons vols. A la convocatòria del vespre, la situació meteorològica era diferent. Hi havia vent i això complicava el vol. Només es van enlairar 7 globus, perquè a la resta de pilots els va fer respecte inflar l'aparell en aquelles condicions.

Nit de globus

Dimecres es va fer la rebuda de pilota, dijous els primers vols i divendres i dissabte són els dos dies que es dediquen directament a la competició, en la que els pilots poden demostrar la seva habilitat en fer anar els globus cap allà on ells volen (i el vent els porta).

Per a avui, dissabte, hi ha previst un enlairament a les 8 del matí i un segon vol a les 8 del vespre, però, amb tot, el gran moment de la ciutat arriba després d'aquest enlairament del vespre.

Els globus es disposen al camp del costat de l'antiga N-II a Igualada i allà, amb el foc de les bombones que porten per enlairar-se, creen un espectacle únic.