Una gentada va omplir ahir a la nit l'espai habilitat com a camp de vol, a l'avinguda Catalunya d'Igualada, per a l'European Balloon Festival. L'espectacle nocturn de l'encesa de globus i el piromusical final són cada any un dels grans atractius per al públic del certamen. Per als pilots participants, una cinquantena, la satisfacció plena va ser volar amb condicions força bones tots els dies, de dijous a dissabte.

"Fa impressió" la gran quantitat de gent que hi ha, comentava un dels assistents al certamen. Des de l'organització estimen que han passat per Igualada unes 25.000 persones durant tots els dies, però, sens dubte, el d'ahir és l'espectacle que atreu més visitants. Aquest any, els pilots van poder fer l'últim vol de nit, que també comptava per al concurs que es duia a terme aquests dies, i això va fer que el Night Glow de la nit comencés més tard del previst, passades les 11 de la nit.

El primer classificat i guanyador absolut de l'European Balloon Festival va ser l'igualadí Carles Figueras, del Globus Kon-Tiki. El premi al pilot més jove se'l va endur Aleix Rodríguez, el premi a l'equip vingut de més lluny va ser per als xilens que capitanejava el pilot Christian Millá i el premi al pilot internacional que ha participat més anys en el festival va ser per a David Baker. La segona classificada del concurs va ser María Luisa Cabañero, de Castella-la Manxa, i el tercer va ser Aleix Rodríguez, d'Òdena.

L'European Balloon Festival del 2016 ha tingut moments d'una gran bellesa plàstica, com l'espectacle amb globus d'heli que es va viure divendres a la plaça de l'Ajuntament.