Sota el lema Olesa entre tots més nostra, l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya de convivència que vol conscienciar la ciutadania sobre la corresponsabilitat per fer possible un municipi més net, menys sorollós, amb una millor mobilitat i un major respecte pel medi ambient i la sostenibilitat. Malgrat que la campanya es presentarà formalment a la ciutadania a mitjan setembre, les primeres accions ja s'han començat a posar en marxa per incidir especialment en una problemàtica que a l'estiu s'accentua: el dels sorolls en l'espai públic.

Amb cartells i banderoles pels carrers d'Olesa, i una campanya mitjançant xarxes socials complementant les que porten a terme els agents cívics, es pretén reduir els sorolls que causen les terrasses de bars i el botellón. La campanya també incideix en els sorolls causats per vehicles. En aquest cas, el lema específic de la campanya és Olesa entre tots més tranquil·la. Es col·locaran cartells als bars i terrasses locals, un lloc on és fàcil que en aquestes dates es produeixin sorolls molestos per als veïns. Precisament, en aquests espais es farà una important tasca preventiva a càrrec dels agents cívics.

Jordi Martínez, portaveu municipal, ha posat en relleu que és "obligació" de l'Ajuntament d'Olesa impulsar una campanya d'aquestes característiques per evitar la proliferació d'actes incívics. Per aquesta raó ja s'han avançat accions a la presentació pública de la campanya, el proper 15 de setembre, per incidir en la problemàtica dels sorolls. A partir del setembre, i després del bloc dels sorolls que ara engega, arrencarà el dedicat a camins i seguretat, amb accions relacionades amb la seguretat, la mobilitat, accessibilitat i aparcament. A partir del novembre s'incidirà en la neteja, una campanya que no només insistirà en la necessitat que els propietaris de gossos recullin els excrements dels seus animals, sinó en el bon ús de contenidors, per exemple, o en no llençar burilles i altres deixalles al terra.

De cara al desembre, la campanya es completarà amb el bloc dedicat al reciclatge. El portaveu municipal ha argumentat que la campanya de civisme i convivència "no té cap voluntat sancionadora, sinó de fer una crida a la corresponsabilitat de la ciutadania per tenir una Olesa millor".

La coordinadora sociocultural de l'Ajuntament, Montse Muñoz, ha remarcat que es tracta d'una campanya comunicativa que anirà acompanyada de diferents accions. El suport visual serà destacat, arran d'un concurs realitzat entre els dissenyadors gràfics olesans.