L'equip de govern de Collbató, format pel pacte entre ERC (tres regidors), el Grup d'Independents de Collbató (dos regidors) i Convergència (un), ha fet pública la destitució de qui fins ara havia estat primer tinent d'alcalde, Jordi Serra, que va ser el cap de llista del GIC a les eleccions municipals del 2015.

Segons es concreta en un comunicat de l'Ajuntament, l'alcalde, Miquel Solà (ERC), ha signat aquesta setmana el decret pel qual fa cessar Serra "de totes les seves funcions en l'equip de govern". Fins ara, l'excap de files del Grup Independent era primer tinent d'alcalde, regidor de Medi Ambient, Patrimoni i Turisme i membre de la Junta de Govern Local.

El que s'argumenta en aquest escrit és que la destitució es produeix "perquè el clima de treball s'ha vist afectat per la manca de transparència en la presa de decisions" i per "la incapacitat per treballar en equip del senyor Serra, a més, de la seva decisió d'abandonar el GIC".

Precisament, pocs dies abans, aquesta formació va emetre també un comunicat en què feia públic que "davant les circumstàncies que hem tingut al si de l'associació, alienes a la voluntat de la junta i, finalment, de l'assemblea, hem hagut de prendre decisions dràstiques cauteritzants, pel bé de l'associació, del pacte de govern i del conjunt del poble. Tot amb la finalitat de reconduir la situació en la qual ens trobem". Unes decisions que passaven per "haver de demanar al nostre cap de llista l'acta de regidor. Perquè es trenquen confiances, il·lusions i es toquen situacions personals. Però quan es prenen decisions com aquesta, és després de molt de temps de patir el menyspreu, la indiferència, el bloqueig i l'oposició als acords del mateix grup que el va impulsar i el va defensar". En aquell mateix comunicat, el Grup Independent de Collbató es limitava a argumentar aquesta decisió manifestant que "el senyor Jordi Serra i Massansalvador ha deixat de gaudir de la nostra confiança pública i política i, en conseqüència, deixa de pertànyer al GIC a tots els efectes. Això ens ha portat a prendre mesures disciplinàries i a demanar-li l'acta de regidor. Intentem així poder reconduir el programa de govern, que vèiem perillar si no hi posàvem remei. L'estabilitat del govern és i segueix sent la nostra prioritat".

En la nota que ara ha fet pública l'Ajuntament es concreta que el càrrec de primer tinent d'alcalde i la representació a la Junta de Govern Local l'assumirà ara Josep Estradé (també del GIC). Davant de la decisió presa, el consistori posa en relleu que "el pacte de govern de Collbató té com a fonaments la transparència en la gestió, la proximitat dels regidors, més participació ciutadana en les decisions i un posicionament nítid i compromès amb els procés d'independència de Catalunya".

L'aliança de partits es mantindrà vigent, i afirmen que "tant el pacte de govern com tots els mandats democràtics estan per sobre de personalismes. Decidits com estem a seguir treballant per a tots els collbatonins i collbatonines, afrontem els reptes amb tota la il·lusió i empenta que el nostre poble mereix".