Els Mossos van detenir, el dimarts 16 d´agost, cinc homes i una dona, entre els 28 i els 48 anys, de nacionalitat espanyola, sèrbia i búlgara, i veïns del Baix Llobregat, el Tarragonès i el Vallès Oriental, com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i trencament de condemna. La investigació es va iniciar el mes de maig, quan els Vigilants Municipals de Collbató (Baix Llobregat) van detectar que es podria estar davant d´una plantació de marihuana a gran escala a l´interior d´una casa aïllada, situada en una urbanització del municipi, ja que el comptador de la llum estava manipulat.

La investigació va durar quatre mesos, fins al moment de la collita i venda de la substància, per detenir els presumptes autors i compradors. Durant l´operatiu, el dimarts 16 d´agost, els agents van aturar dos vehicles amb tres ocupants, els presumptes compradors, quan sortien de la casa investigada, segons els Mossos carregats amb les substàncies estupefaents.

La versió policial indica que en un dels cotxes es van trobar 20 quilograms del que serien cabdells de marihuana, d´un valor d´uns 20.000 euros al mercat negre. Davant l´evidència, els agents van detenir els ocupants dels vehicles, dos homes i una dona, com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues. A més a més, un dels homes que conduïa tenia una privació de conduir vehicles, fet pel qual també va quedar detingut per trencament de condemna.

Minuts més tard, els investigadors van detenir, a dins la casa, tres persones més, un home que presumptament vigilava per alertar de la policia i els dos homes presumptes responsables de la casa i de la plantació. Als tres se´ls acusa també d´un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric.

En escorcollar el domicili es va comprovar que tota la casa es trobava plena de cablejats i transformadors de voltatge. Segons la policia el garatge estava destinat a la plantació de marihuana, tenia una instal·lació elèctrica i extracció d´aire professional, gran quantitat de terra abonada, llums d´alta potència, garrafes de fertilitzants, testos i tota la maquinària necessària per instal·lar i mantenir un hivernacle a gran escala.

Els detinguts van passar a disposició judicial divendres, 19 d´agost, i el jutge va decretar l´ingrés a presó per a tres d´ells. Els altres tres van quedar en llibertat amb càrrecs.