La família de Gabriel Pérez, el jove igualadí de 24 anys que va morir la setmana passada per una peritonitis aguda, -un cas avançat per Regió7 el 25 d'agost passat- ha explicat que està disposada a arribar fins al final perquè s'esclareixin els fets. La mare de la víctima, Carmen Escalante, ha assenyalat a l'ACN que "lògicament és l'únic que podem fer". Quan disposin de la versió oficial del que va ocórrer en les diferents ocasions que el seu fill va anar a urgències de l'Hospital d'Igualada i el van enviar a casa amb un diagnòstic erroni, llavors els pares decidiran si interposen algun tipus d'acció legal contra el centre sanitari per un possible cas de negligència. Per la seva banda, el Departament de Salut ha obert una investigació per poder esclarir els fets. Paral·lelament, la direcció de l'hospital igualadí també està recollint dades que ajudin a posar llum al cas.

Dimarts la família del jove Gabriel Pérez va mantenir una reunió amb els responsables de l'Hospital d'Igualada. La trobada va servir perquè el centre hospitalari, després d'una setmana de la mort del seu fill, els traslladés el condol. La família volia explicacions per part del centre, perquè encara no s'expliquen com pot ser que es tardessin tres dies a diagnosticar una apendicitis, però els responsables els van dir que encara ho havien d'investigar abans de donar-los una resposta.

Fonts de la direcció de l'Hospital d'Igualada han destacat que ells són "els primers interessat a esclarir el fets ocorreguts". El centre hospitalari s'ha mostrat "consternat" amb el desenllaç de la vida del jove i es "solidaritza" amb la família. Les mateixes fonts han explicat que en aquests moments s'està recollint informació directa per part dels professionals o els informes que es van escriure, entre d'altres, per poder reconstruir la successió dels fets i determinar si es va cometre algun error.

Gabriel Pérez va morir el dilluns de la setmana passada a l'Hospital Clínic de Barcelona per una peritonitis aguda, després d'haver anat fins a tres vegades a l'Hospital d'Igualada abans que li poguessin detectar una apendicitis. En les dues anteriors visites a l'hospital, a urgències li havien diagnosticar una simple gastroenteritis.