Calaf viu avui un dels actes centrals de la Festa Major, amb un plat fort musical, el grup valencià fusió de ska, rock i reggae La Raíz, que aquesta nit espera tornar a cantar davant de centenars de joves, com està fent en els seus concerts aquest estiu. Però durant el dia la festa tindrà dos centres, per una part la nova fira agrària i per l'altra els actes del programa tradicional, que reuneix més de 30 propostes d'activitats per a totes les edats.

Les inauguracions de les exposicions dels artistes Ramon Puigpelat i Xavier Calvet dels darrers dies han servit per escalfar motors per a la festa gran de Calaf. Són quatre dies de festa amb una programació amb algunes novetats com el nou espai de barraques, que es fa amb la implicació a la festa de diferents entitats calafines que s'encarregaran de gestionar-les. Les barraques, que serveixen per divulgar els objectius de les entitats i alhora inclouen servei de bar, suposaran un finançament extra per a les entitats, i un atractiu per a la festa.

Una altra de les novetats és l'Agro Alta Segarra, que neix com a proposta d'espai firal dedicat al món agrari. Ahir es va obrir per als professionals i avui, a partir de les 10, obrirà al públic en general.

Demà al matí, la plaça de Barcelona 92 es tornarà a omplir de cotxes caminadors, joguines de fusta, jocs de construcció, sorrals... amb La Plaça dels Jocs, que l'any passat va atraure centenars d'infants i famílies. També al matí, a la plaça Gran, s'oferirà la ballada de la Metredansa, el ball tradicional calafí que es va recuperar l'any passat. En acabat, es ballaran altres danses populars.

La gran aposta cultural arribarà demà al vespre, amb L'Avar, un dels grans èxits del teatre de Molière, protagonitzat per Joan Pera i dirigit pel calafí Josep Maria Mestres, al Casal de Calaf. Les entrades anticipades encara es poden adquirir a través de la web entrades.casaldecalaf.cat. El mateix dia, la taquilla s'obrirà una hora abans.

Una altra de les novetats és el cinema de dilluns, 5 de setembre, al Casal de Calaf. S'ha programat una pel·lícula per al públic infantil, La cançó del mar, al matí, i per al públic adult el drama històric Sufragistas, que es podrà veure a la tarda.

La traca final de la festa arribarà de la mà dels Diables de l'Alta Segarra, amb el sorprenent piroespectacle Olimpíades infernals. Com l'any passat, l'espectacle s'iniciarà a la plaça dels Arbres i finalitzarà a la plaça Gran.

Els més petits tenen, com fa un any, una àmplia oferta per gaudir de música, jocs i espectacles. Avui, en paral·lel al mercat de Calaf hi haurà l'espectacle d'animació infantil La gran família, de la Companyia Fadunito. A la tarda, a la plaça Gran, serà el torn del Professor Karoli amb The Wheel Man i, a continuació, la cercavila amb els gegants de Calaf.