La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) demana deu anys de presó per a un veí de Piera acusat d'haver agredit sexualment la seva fillastra menor d'edat en diferents ocasions al llarg de tres anys. El judici se celebrarà avui al matí a la secció vintena de l'Audiència de Barcelona.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc entre els anys 2002 i 2005, primerament en el domicili de Piera on convivien l'acusat, Antonio N. A., i la víctima, i, posteriorment, a Mediona (Alt Penedès), on es van traslladar a viure. La víctima (que era la filla de la parella sentimental del processat) tenia entre 10 i 13 anys d'edat durant el període de temps en què va ser víctima dels presumptes abusos sexuals.

L'home, segons la fiscalia, es va aprofitar de la curta edat de la víctima i de la relació de confiança que hi tenia per practicar-hi actes sexuals. Quan la mare de la menor no era al domicili, l'acusat havia de tenir cura de la nena. Segons el ministeri públic, el processat, aprofitant-se d'aquest fet, la va penetrar vaginalment fins a culminar l'acte sexual, en repetides ocasions, malgrat la voluntat contrària de la menor.

La víctima, afegeix la fiscalia, es va veure anul·lada per la situació de convivència amb l'acusat, el fet que fos el company sentimental de la seva mare, la diferència d'edat i l'absència de la mare quan succeïen els fets. Per tots aquests motius, constata la fiscalia, la nena només hi podia mostrar una mera oposició verbal. A causa d'aquests fets, la víctima presenta simptomatologia posttraumàtica.

La fiscalia considera aquest cas un delicte continuat d'abusos sexuals, per la qual cosa demana deu anys de presó per al processat. A més, també li imposa una indemnització a la víctima de 50.000 euros i la prohibició d'acostar-s'hi durant quinze anys.