El Consell Comarcal de l'Anoia cedeix a Càritas la gestió dels ajuts de la urgència social als diferents municipis de la comarca, amb una aportació màxima de 44.000 euros. L'acord, que es va fer públic ahir, serà vigent durant el 2016.

El conveni té com a objectiu poder respondre amb eficiència als pagaments d'urgència social de famílies que tenen grans dificultats econòmiques.

L'aportació màxima que farà el Consell Comarcal de l'Anoia a Càritas, a càrrec del pressupost vigent, serà de 49.880 ?, 43.894,40 més els 5.985,60? corresponents al 12 % de despesa de gestió. El conveni finalitzarà el 31 de desembre d'aquest any, amb el compromís de Càritas de lliurar una memòria de l'actuació el gener del 2017 que detalli el nombre total dels ajuts lliurats, el nombre total de persones beneficiàries, les tipologies dels ajuts i els imports totals del cost de l'actuació.

L'import d'aquesta aportació prové de la dotació del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya al Consell Comarcal "per tal de fer front a l'impacte de la crisi i atendre les situacions d'urgència social derivades de l'actual conjuntura econòmica", segons explicaven ahir fonts del Consell. Aquests diners s'han de destinar a facilitar ajuts econòmics a les persones individuals i famílies dels municipis que es trobin en una situació de necessitat personal bàsica valorada pels serveis socials municipals.

Càritas Arxiprestat Anoia-Segarra recorda que la seva missió se centra en "promoure, orientar, potenciar, coordinar i realitzar l'acció caritativa i social de l'església envers totes les necessitats d'ajut". La gestió depèn de Càritas; la valoració de cada cas, dels ajuntaments.