El conseller de Salut, Antoni Comín, va inaugurar ahir el nou CAP de Piera, que ja havia entrat en servei fa mig any, i va aprofitar l'ocasió per fer un reconeixement a la medicina d'atenció primària, als metges i professionals que es troben en la primera baula de la cadena i que «són fonamentals» per arribar a tenir una assistència mèdica de primer nivell europeu, com la que es presta a Catalunya.

Comín va assegurar a Piera que «l'assistència sanitària a Catalunya és l'únic dels valors del benestar en què podem considerar que estem jugant a primera divisió, com els països del nord d'Europa», que sovint són mirall des de Catalunya.

Però a banda de les paraules del conseller i de la valoració dels professionals, ahir s'inaugurava un nou centre d'assistència primària, que, «en aquests moments, podem dir que és dels millors del país», segons el conseller.

Es tracta d'un centre pensat en tres naus paralel·les, molt extensiu, amb tota l'atenció mèdica pràcticament a la planta baixa, i amb algunes d'un segon pis pensat més com a àrea de despatxos, administració i sales de reunions.

Tota l'àrea d'atenció té llum exterior i el fet que no hi hagi edificis a la vora permet que estigui molt il·luminat. Comín i l'alcalde Jordi Madrid van destacar el projecte de l'arquitecte Esteve Puigdengoles, que va ser també el director de l'obra. L'edifici, que fa molt ús del formigó, ha estat obra de la bagenca Cots i Claret. Els seus responsables també van ser a la inauguració.

Es tracta d'una obra que havia estat molt reclamada pels equips de govern de diferent color polític que han passat per l'Ajuntament i, finalment, s'ha fet realitat. Abans que el centre nou entrés en funcionament, els professionals havien d'atendre en uns mòduls prefabricats.

Un cop el centre ja està a ple rendiment, «ara és l'hora d'ampliar serveis», va dir l'alcalde Madrid. I aquesta ampliació passa a hores d'ara per convèncer la Generalitat que incorpori un aparell de radiologia i per completar una obra que ja està encarada: la construcció d'un heliport per poder fer evacuacions quan és de nit. Ja es compta amb drets de vol de Madrid i l'obra és prevista en el pressupost per a aquest 2017, que el govern té pendent de poder aprovar al Parlament.